Bier Proeven bij de Veluwse Heidebrouwerij

 

Proef bieren van brouwerij Emelisse

 Vrijdag 31 mei om 20:00 uur is er weer een bierproeverij bij de Veluwse Heidebrouwerij. Henk Wesselink van Bierevents laat 6 bieren proeven van Emelisse uit Kamperland, Zeeland. De bieren van deze brouwerij zijn onder kenners erg geliefd, maar ook bijzonder moeilijk verkrijgbaar. Een unieke kans dus om kennis te maken met deze bijzondere brouwerij en haar biercollectie.

 “Emelisse is helemaal top voor mensen die van IPA-achtige bieren en stoutachtige bieren houden, ” stelt Wesselink, “maar als je graag zoete bieren drinkt, is Emelisse niet jouw brouwerij”. De Emelisse brouwerij bestaat sinds 2005 en is ook een café/restaurant.

 Vernieuwende stijl
DeBrouwmeester van Emelisse is Kees Bubberman, van huis uit kok, maar nu dagelijks aan het kokkerellen en experimenteren met water, mout, gist en hop. Hij creëert de meest fantastische bieren, in een zeer vernieuwende stijl. Zo gebruikt hij voor sommige bieren gerookte whiskymout of een extra grote hoeveelheid hop van verschillende rassen. Ook laat hij bieren lageren in oude houten vaten voor een extra smaaksensatie.

 Culinaire kunsten
Het vernieuwende karakter van de bieren van Emelisse komt ook tot uitdrukking in de vele samenwerkingsverbanden die de brouwer aangaat met buitenlandse brouwerijen. Ook werd de brouwerij vanwege de sensationele bier/spijscombinatie van het restaurant in 2012 uitgenodigd op het wereldberoemde Salone del Gusto in Turijn, een toonaangevende culinaire beurs. De culinaire kunsten van Emelisse zijn inmiddels befaamd: van over de hele wereld bezoeken liefhebbers de brouwerij en het restaurant, waar men geniet van de gerechten die met deze bieren gekookt zijn.

Op 31 mei zal Henk Wesselink, bierambassadeur en eigenaar van Bierevents, 6 bieren laten proeven van deze brouwerij, die een mooi beeld geven van de creaties van Emelisse. Bovendien kunnen de deelnemers aan de proeverij om 19.30 meedoen aan een korte rondleiding door de Veluwse Heidebrouwerij.

 Aanmelden
Mail naar info@veluwseheidebrouwerij.nl of  Klik hier
Kosten zijn € 17,50. 
Dit is inclusief een korte rondleiding door de brouwerij, die om 19.30 uur start