Roots in the Woods

 

Roots in the Woods festival

 
Raadhuispark
Wanneer: zaterdag 22 juni 2013
Waar: Raadhuispark 
Bergstraat 4
6711 DD Ede gld

 
 

Twee volle zomerdagen (zaterdag 22 en zondag 23 juni) genieten van een zomerfestival met theater, kunst, muziek, poëzie, kinderactiviteiten en heerlijke hapjes en drankjes.

 

Overdag is er van alles te doen voor het hele gezin. Geniet bij de theatervoorstelling "Rokje & Billy" van William Smulder en Mariska Petrovic, die zo weggelopen zijn uit de jaren vijftig. Gelukkig hebben ze onderweg de leukste kinderliedjes verzameld en voor bezoekers meegenomen. Dat wordt zingen en swingen in het Houten Theater. Bij de voorstelling van Cirque Magnifique is het circus verdwenen. Help hen mee om circus Pandora weer tot leven te brengen. En ga met Fleurtje het gevecht aan met de Reuzenrups in de toneelvoorstelling van Mare. 
Naast deze leuke voorstellingen, kunnen de kinderen ook zelf aan de slag. In de kunsthoek wordt er meegebouwd aan Ede Stad met de Edese beeldend kunstenaars Ine Boeijen en Eveline Kieskamp en wordt er met z'n allen gezocht naar de kleinste festivalbezoekers, de insecten. Teken ze na en maak een heuse insectenplaag! Ontwerp en maak een pinjata en hang het festivalterrein er vol mee. Sla aan het einde van de dag de pinjatas samen kapot om de heerlijke snoepjes te bevrijden. 

In het zomerweer kunnen de kinderen afkoelen bij de outdoor activiteiten, waar zwemkleding geen overbodige luxe is. Van mini vlotjes bouwen en autoracen tot super soaker wedstrijden. De ouders kunnen ondertussen een voetenbadje nemen bij Vespaqua onder het genot van zomerse sangria en flamenco muziek. Op zondag wordt het genieten bij de theatervoorstelling "Tot de schijt ons doodt" van De Groeten, waar 'het huwelijk' eens anders bekeken wordt. 

In de avonduurtjes op zaterdag is er cabaret van de Cabaret Poel in het Houten Theater en speelt EPCB "Goed Hardt" onder de luifel, waar van een mug een olifant wordt gemaakt en het kleinste wordt vergroot tot het absurde. 's Avonds gaat het dak eraf met de Edese Band SoulPower United van Jessica Koomen. 
De Novae Popschool Ede zorgt voor heerlijke muziekklanken onder de luifel. Naast veel Made in Ede artiesten, zijn er tijdens Roots in the Woods ook artiesten van buitenaf. Zo wordt op zondag het festival afgesloten met de Rotterdamse Band The Cosmic Carnival. Het festival is gratis toegankelijk. 

Kortom: Vier het begin van de zomer bij het festival Roots in the Woods Ede.
 

Openingstijden