Steppen met je hond

Steppen met je hond
 
Actief bezig zijn met je hond(en) is natuurlijk erg leuk om te doen. Naast het feit dat je hond(en) lekker hun energie kwijt kunnen is het voor het baasje natuurlijk ook nooit verkeerd om eens lekker actief bezig te zijn.
Er zijn verschillende manieren om actief met je hond(en) bezig te zijn en een van de meest gebruikte methodes is wel het fietsen met je hond(en).
Fietsen is zowel goed voor je hond als voor jezelf. Het gevaar met fietsen is alleen dat je hond(en) bij een onverwachte beweging kunnen zorgen voor een ongelukje. Dit komt vaker voor dan je misschien zult denken. Natuurlijk zijn er enkele accessoires die dit gevaar deels wegnemen, maar een fiets is helaas niet zo stabiel als bijvoorbeeld een hondenstep.
De hondenstep – Sportief op pad
Steppen met je hond(en) is een vrij nieuwe en redelijk onbekende activiteit die je samen met je hond(en) kunt uitoefenen. Wanneer je denkt aan steppen zul je misschien als eerste denken aan een step die je vast en zeker weleens bij de speelgoedwinkel hebt zien liggen. Een echte hondenstep ziet er gelukkig heel anders uit dan een step uit de speelgoedwinkel en bevat veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld het fietsen met je hond(en). Allereerst is het steppen zeer goed voor je conditie.
 
Onderschat het steppen daarom niet. Het kan (zeker met meerdere honden) ontzettend zwaar zijn en wanneer je er voor de eerste keer mee gaat beginnen zul je merken dat je je conditie echt moet opbouwen om goed te kunnen steppen
met je hond(en) en ook langdurig. Bij sommige hondenrassen heb je een voordeel wanneer je conditie niet zo goed is. Zo zijn er de sledehonden die aan de voorkant van een hondenstep bevestigd mogen worden zodat zij je kunnen voortrekken, zodoende hoef je zelf veel minder actief mee te steppen.
De bekendste en kwalitatief beste merken hondensteps zijn KickBike en Yedoo. Wanneer je deze merken gaat opzoeken zul je direct het verschil zien tussen een gewone speelgoedwinkel step en een professionele hondenstep.
Een hondenstep is veel forser, sportiever en groter. Het grote voorwiel zorgt voor een optimale wegligging en zorgt er tevens voor dat je in tal van verschillende omgevingen kunt steppen. Denk hierbij aan het bos, weg, kleine straten enzovoorts.
De plank waar je met je voet op zult gaan staan is ook veel breder zoals je inmiddels al hebt kunnen zien. Dit doen de makers van de steps expres voor een goede grip (zodat je bij een misstap jezelf nog kunt corrigeren) en voor mensen die wat breder zijn dan de gemiddelde mens. Iedere step kan een maximaal gewicht dragen van 150 kilogram.
 
Tips bij het kopen van een hondenstep
Wanneer je besluit om te gaan steppen met je hond(en) is het aan te raden om een bekend merk hondensteps te nemen die gebruik maakt van goed materiaal. Je wilt immers niet hebben dat wanneer je eenmaal aan het steppen bent er zomaar iets zou afbreken. De merken die hierboven zijn benoemd leveren enkel en alleen topkwaliteit en dat is tevens te merken aan de vele positieve reacties op het internet.
Als je in het bezit bent van een sledehond dien je naast de step ook een treklijn te kopen om je hond met de voorkant van de step te verbinden zodat hij of zij de step kan voortrekken.
Kijk met een sledehond met warm weer wel uit aangezien het niet aan te raden is langdurig te steppen met een temperatuur van boven de 20 graden. Ben je niet in het bezit van een sledehond maar van een ander hondenras? Dan dien je je hond aan de zijkant van de step te bevestigen door middel van een stepbeugel. Deze stepbeugels zijn vaak universeel en passen op verschillende modellen hondensteps.
De voordelen van een stepbeugel zijn stabiliteit, veren mee wanneer je hond(en) een onverwachte beweging zou maken en ze zijn tevens niet kapot te krijgen. Steppen met je hond is een ontzettend leuke, verfrissende en coole bezigheid die ervoor zorgt dat jij en je hond(en) samen veel plezier beleven in allerlei omgevingen. Steppen leer je snel en iedereen kan het doen zowel jong als oud.