Toeristische starter uit Ede wint startersprijs toeristische sector naar 'VELUWe-step

 

In de gemeenten Wageningen, Ede en Barneveld draaide de afgelopen maanden het startersproject ´Mijn idee, een goed idee?!´. Dit project bood (aspirant-) ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector en horeca ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Tijdens de feestelijke slotavond op 3 maart in het Heerenstraat Theater in Wageningen werd de startersprijs uitgereikt aan de deelnemer met het beste idee. De winnaar werd Edwin van Angeren met het plan ‘VELUWe-step’; uitbreiding van een verhuurbedrijf van elektrische steps, scooters en Kickbikes in Ede.

Mijn idee, een goed idee?!

Aan het project namen (aspirant-)ondernemers uit Wageningen, Ede en Barenveld deel. Zij volgden workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan, over marketing en promotie, regelgeving, financiën en presentatietechnieken. Tijdens de slotavond presenteerden de genomineerden voor de startersprijs hun plan.

Genomineerden

De genomineerden voor de startersprijs waren:

  • ProefLab Wageningen: Spannende ontmoetingen realiseren tussen innoverende mensen, bedrijven en organisaties in de FoodValley
  • VELUWe-step: Uitbreiding van een verhuurbedrijf van elektrische steps, scooters en Kickbikes in Ede
  • Villa Arion: Vergaderruimte, kookstudio en B&B in een historisch pand in Wageningen

Een Wild Card was er voor “Thuis”: Een inspirerende ontmoetingsplaats creëren in de binnenstad van Wageningen.

Jury

Een driekoppige jury koos tijdens de slotavond het beste idee. Zij keek o.a. naar originaliteit en haalbaarheid van het plan en naar de presentatie van de ondernemer.De winnaar werd beloond met een geldbedrag van 450 euro, beschikbaar gesteld door Rabobank Vallei en Rijn.

Initiatiefnemers  

Initiatiefnemers van´Mijn idee, een goed idee?!´ waren de Kamer van Koophandel en Brederode Advies. De gemeenten Wageningen, Ede en Barneveld, en de Rabobank Vallei en Rijn ondersteunden het project.