Woningbouw Ede

weede fase woningbouw op de kazerneterreinen van start

Na het succes van vorige week, de start van de bouw van de eerste woningen op de kazerneterreinen, heeft het College deze week besloten van start te gaan met de tweede fase.

Naast nog twee locaties op Maurits noord komt er nu ook grond beschikbaar op de Simon Stevinkazerne. Ook gaan er weer nieuwe vrije kavels in de verkoop. In totaal kunnen er, mits de gronden verkocht worden, in 2015 circa 150 woningen gebouwd worden. Dat aantal staat niet vast, omdat er gerekend wordt met proefverkavelingen. Uiteindelijk bepalen de ontwikkelaars hoeveel en wat voor soort woningen ze willen bouwen. 

Op Maurits noord gaat het om twee locaties waar projectmatige woningbouw komt. Naast de plekken waar nu al gebouwd wordt is nog ruimte voor circa 60 woningen. Daarnaast kan voor het eerst gebouwd worden op de Simon Stevin. Ook daar is ruimte voor zo’n 60 woningen. Deze zullen door ontwikkelaarscombinaties gebouwd en verkocht gaan worden. Het is aan de ontwikkelaars om te bepalen wat voor soort woningen ze hier willen gaan bouwen. 

Vrije kavels

 

In de eerste fase zijn 18 vrije kavels in de verkoop gegaan, die nagenoeg allemaal verkocht zijn. In de volgende fase komen er weer kavels in de verkoop op Elias Beeckman. Deze zijn vergelijkbaar qua grootte en prijzen als de kavels van de eerste fase. Het gaat om circa 15 kavels. Daarnaast komen er grote kavels in de verkoop op Simon Stevin. Deze zullen op korte termijn door de gemeente, in samenwerking met een makelaar in de markt gezet worden.